|
کد مطلب: 151229
استاني شدن انتخابات مغاير بامردمي بودن مجلس
تاریخ انتشار : 1394/02/08 16:34:37 نمایش : 1550
نايبرئيس جبهه پيروان با بيان اينکه استاني شدن انتخابات مجلس را از حالت مردميبودن خارج کرده و آن را به مجلس سنا تبديل ميکند،گفت: طرح استاني شدن با روح قانون اساسي و مردمي بودن مجلس مغاير است.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، اسدالله بادامچيان نايبرئيس جبهه پيروان خط امام و رهبري و نماينده سابق مجلس درباره استاني شدن انتخابات اظهار داشت: قانونگذاري متعلق به مجلس است و آنچه که مجلس تصويب و شوراي نگهبان تاييد کند به قانون تبديل شده و لازمالاجرا است اما به دلايل گوناگون و از نظر شخصي اين طرح را مفيد نميدانم.
بادامچيان با ذکر اولين نقطه ضعف اين طرح تصريح کرد: اين طرح مجلس را از حالت مردميبودن بيرون ميآورد و آن را به مجلس سنا تبديل ميکند؛ ما يک مجلس نمايندگان داريم که مجلس ملت است و در برخي از کشورها علاوه بر آن يک مجلس سنا نيز وجود دارد که افراد با تجربه مصوبات مجلس ملي يا نمايندگان را به تصويب سنا ميرساندند.
اين فعال سياسي با بيان اينکه با اجراي طرح استاني شدن انتخابات ما دچار مجلس سنا ميشويم و مجلس نمايندگي خود را از دست ميدهيم افزود: تنها کساني که در اين طرح راي ميآورند افراد چهره و مشهور هستند.
وي تصريح کرد: طبيعي است که چه کساني بيشتر از شهرت برخوردارند و ما در اين صورت و شناخت استعدادهاي مخفي در مردم ناشناخته بازميمانيم چراکه يکي از راههاي شناسايي مردم از طريق مجلس صورت ميگيرد و ما در دورههاي قبل شاهد حضور افرادي از مجلس تا وزارتخانه بوديم.
بادامچيان با بيان اينکه سومين نکته منفي اين طرح اين است که روستاها محروم ميمانند يادآور شد: به طور مثال کسي که در استان تهران بايد راي بياورد طبيعي است که بر روي تهران که چند صد هزار راي دارد تبليغ ميکند نه در ورامين که چند هزار نفر نهايتا به او راي خواهند داد. از اين رو روستاها از رسيدگي نمايندگان باز ميمانند.
نايبرئيس جبهه پيروان افزايش مشکلات نمايندگان را از ديگر نقاط منفي اين طرح برشمرد و گفت: طبق اين قانون نماينده هم بايد راي حوزه انتخابي را بياورد و هم راي استان را و اين به معناي اين است که بايد دو جا کار کند که اين هزينهها را نيز بالا برده و احتمال سواستفاده از موقعيت نماينده بيشتر ميشود.
وي برهمين اساس افزود: در اين صورت نماينده مجبور است با صاحبان قدرت و احزاب بيشتر بسازد و اين حق منفردين را کم ميکند.
بادامچيان با اشاره به افزايش نقش احزاب در استاني شدن انتخابات در عين حال گفت: احزاب در کشور همه تودههاي مردم را در بر نميگيرد و اين امر ميتواند حقوق منفردين را ضايع کند.
عضو حزب موتلفه با بيان اينکه در استاني شدن حوزه انتخابيه به سراسر استان گسترده ميشود يادآور شد: در اين صورت فرد نه به استان ميرسد و نه به حوزه انتخابيه در حالي که به طور مثال استان فارس در مجلس در حال حاضر ۱۸ نماينده دارد که با يکديگر جلسه استاني برگزار ميکنند اما هر کدام در حوزه انتخابيه فعاليت مستقل دارند اما استاني شدن باعث ميشود آنها صرفا استاني فکر کنند نه حوزهاي.
وي با بيان اينکه در اين صورت زد و بندهاي سياسي نيز افزايش مييابد خاطرنشان کرد: از نکات مثبت اين طرح حضور افراد با تجربهتر در مجلس است اما در عين حال استعدادهاي مردم ناشناخته ميماند.
بادامچيان به تاثير استاني شدن انتخابات در مشارکت سياسي مردم اشاره کرد و اظهار داشت: طبعا اگر شهرهاي کوچک احساس کنند نماينده آنها در سرنوشتشان تاثيري ندارد به صحنه نميآيند و مشارکت کاهش مييابد.
اين فعال سياسي در پايان يادآور شد: با اين طرح به طور مال مردم تهران بايد به ۴۰ نفر راي دهند و طبيعي است که افراد هر ۴۰ نفر را ننوشته و نهايتا به ۲۰ نفر راي ميدهند از اين رو اميدواريم نمايندگان خير ملت را در اين طرح در نظر بگيرند و بدانند که طرح استاني شدن با روح قانون اساسي و مردمي بودن مجلس مخالف است.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|